SOA Blog

CBD-olie is een natuurlijk product dat wordt gemaakt van de hennepplant. CBD is de afkorting van cannabidiol, een van de vele chemicaliën die van nature in de hennepplant voorkomen. CBD-olie wordt vaak gebruikt als voedingssupplement vanwege de vermeende gezondheidsvoordelen.

Hoe wordt het gemaakt?

CBD-olie wordt gemaakt door de bloemen en bladeren van de hennepplant te extraheren en de CBD te scheiden van andere chemicaliën in de plant. Dit wordt meestal gedaan met behulp van CO2-extractie of een oplosmiddel zoals ethanol. De resulterende olie bevat dan een geconcentreerde hoeveelheid CBD en kan worden gemengd met een dragerolie zoals hennepolie, olijfolie of MCT-olie om het gemakkelijker te maken om in te nemen.

Waarvoor wordt het gebruikt?

CBD-olie wordt vaak gebruikt om een gevoel van ontspanning te bevorderen, pijn te verminderen, angst te verminderen en slaap te verbeteren. Er zijn echter nog geen grote klinische onderzoeken uitgevoerd om deze claims te ondersteunen, dus het is belangrijk om te onthouden dat de effecten van CBD-olie kunnen variëren van persoon tot persoon.

 

Waarvan wordt CBD-olie gemaakt?

CBD-olie wordt geproduceerd uit de hennepplant (Cannabis sativa), die van nature groeit in verschillende delen van de wereld. Hennep bevat van nature CBD, een van de vele chemische stoffen (cannabinoïden genoemd) die in de plant voorkomen. CBD wordt geëxtraheerd uit de bloemen en bladeren van de hennepplant en vervolgens verwerkt tot olie. De extractie van CBD kan worden gedaan door middel van verschillende technieken, zoals CO2-extractie of oplosmiddel-extractie, waardoor geconcentreerde CBD-olie ontstaat.

Het is belangrijk op te merken dat hennep verschilt van marihuana, een andere variëteit van de Cannabis sativa plant die bekend staat om zijn psychoactieve eigenschappen. Hoewel hennep ook THC bevat, de psychoactieve stof in marihuana, is de concentratie ervan over het algemeen laag genoeg om niet bedwelmend te zijn. In veel landen is het legaal om CBD-olie te produceren en te verkopen, zolang het gehalte aan THC onder een bepaald wettelijk toegestaan niveau blijft.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.